1. 19 juny 2019

  LLIURAMENT DE DIPLOMES DELS TALLERS DE IOGA INCLUSIU

  Finalitza el curs que fan persones amb discapacitat intel·lectual del C.O.BARCANOVA-G.S.I.S. i gent gran activa a l’Ateneu.

  + INFORMACIÓ


 2. 24 gener 2019

  INAUGUREM LA NOVA SALA MULTISENSORIAL/ESPAI SNOEZELEN !!!!

  La sala d´estimulació mulitsensorial o snoezelen és un espai habilitat per a que les persones amb discapacitat cognitiva i/o física, puguin interactuar amb el món a través de l´estimulació dels seus sentits (tocar, sentir, escoltar, olorar). Es tracta d’un espai agradable, relaxant, segur i accessible tant a nivell físic com cognitiu, que afavoreix l’atenció i promou l ’exploració, el plaer i la creació de sentiments de benestar.

  L’espai està equipat amb elements regulables, que proporcionen des d’estímuls bàsics fins a complexos, com són els tubs amb bombolles, els raigs
  de fibra òptica que serveixen com a estímuls visuals o el mobiliari vibroacústic.

  Es un nou projecte que ens il·lusiona!


 3. 14 gener 2019

  CLUB DE LECTURA INCLUSIU A LA BIBLIOTECA NOU BARRIS

  El C.O. BARCANOVA-GSIS , donat l’interès, motivació i ganes de tornar-hi a assistir de tots i totes les participants del club de lectura de l’any 2018, ha valorat adequat tornar-hi a participar augmentant el nombre de lectors i lectores durant l’any 2019.

  Es tracta Club de Lectura inclusiu promocionat per la Biblioteca de Nou Barris. És una oportunitat de trobada amb altres Centres Ocupacionals del
  districte, compartint un espai de lectura adaptada en català que permet als participants , dins d’un ambient normalitzat i integrador, expressar i escoltar opinions, necessitats… potenciant la seva autoestima i autonomia social.


 4. 22 desembre 2018

  FIRA DE CONSUM RESPONSABLE I D’ECONOMIA SOCIAL I SOLIDÀRIA

  Un any més, hem estat seleccionats per participar des del 21 de desembre de 2018 al 4 de gener de 2019, a la quarta edició de la Fira de Consum
  Responsable i d’Economia Social i Solidària, organitzada pel Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Consum de l’Ajuntament de
  Barcelona. La plaça de Catalunya ha estat l’escenari, en el qual hem participat entitats, empreses i projectes de l’àmbit del consum responsable i
  l’economia social i solidària.

  Ha permès donar a conèixer els serveis de caràcter social que ofereixen els nostres Centres Ocupacionals. A més a més, tenint en compte els
  valors del consum responsable que difon la fira de comerç just, cura de les persones, proximitat, producció sostenible, prevenció de residus i bon
  viure hem donat a conèixer i posat a la venta els productes d’enquadernació i bijuteria artesanal que elaborem.

  La fira ha estat un èxit en quan assistència de públic i motivació dels participants.

  Més informació


 5. 15 desembre 2018

  FIRA NADALENCA EIX MARAGALL

  Com cada any, els dies 15 i 16 de desembre, els comerciants de l’Eix Maragall, han organitzat la Fira de Nadal als Jardins de Can Xiringoi. Novament,
  el C.O GSIS Barcanova ha gaudit mostrant i posant a la venta les nostres creacions artesanals d’enquadernació.

  Donem les gràcies al gremi de comerciants per facilitar-nos la participació com a Centre de Serveis Socials del Districte de Nou Barris.


 6. 03 desembre 2018

  DIA INTERNACIONAL DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT

  Barcelona s’ha sumat a la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat proclamat per les Nacions Unides. Per això, el dia 3 de desembre, s’han realitzat diferents actes socials i culturals reivindicant els drets de les persones amb discapacitat.

  L’acte principal es va fer des de les 10 del matí fins a les 18:30 a la Plaça Universitat. Sota el lema “Tu i jo, els mateixos drets”, Dincat-Plena Inclusió va programar actuacions musicals, teatrals o lectures de missatges. Amb el lema ‘#Sumem Capacitats, #Sumem Diversitats’, es vol posar l’accent en els beneficis d’una societat plural i en la riquesa d’una ciutadania amb capacitats diverses. S´ha fet un acte festiu amb moltes activitats i tallers de teatre, dansa, batukades,xocolatada,….
  El C.O. GSIS-Barcanova hi ha participat gaudint de les festa i amb un
  taller-demostració d’enquadernació artesanal.

  Els Districtes i Barris de Barcelona, oferint un ampli ventall d’activitats adreçades a tothom i d’accions de sensibilització que convidaven a la ciutadania a conèixer el col•lectiu de persones amb diversitat funcional,també han celebrat el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

  Amb aquesta fita, el C.O. GSIS-Barcanova va participar juntament amb altres Centres Ocupacionals i escoles del Districte, a la coreografia multitudinària realitzada al pati de la Seu del Districte de Nou Barris amb música de Macano i els Catarres. Va ser un èxit!


 7. 16 octubre 2018

  TERÀPIA ASSISTIDA AMB GOSSOS

  Ha començat la 2ª temporada de terapia assistida amb gossos. L’activitat es realitza al Centre Ocupacional GSIS Barcanova conjuntament amb CTAT, que facilita terapeutes amb formació específica en aquest camp.

  La teràpia té per objectiu potenciar l’estabilitat emocional amb l’expressió d’emocions i sentiments, així com la interacció social i afectiva. Es treballen aspectes com la responsabilitat, l’atenció, els vincles, normes socials, tolerància a l’espera, flexibilitat emocional, autoestima … entre altres.

  La Conga i la Mel són dues gosses que ens visiten els dimarts, us ensenyem algunes fotografies del que fem!


 8. 04 octubre 2018

  JOCS SPECIAL OLYMPICS

  Sota el lema “MILLOR ÉS QUI HO INTENTA” tornen els Jocs Special Olympics!. Del 4 al 7 d’octubre es van fer, per primer cop, a Andorra la Vella i la Seu d’Urgell. Han estat uns dies plens d’emocions ja què ens hem trobat més de 1500 esportistes de 15 països diferents.

  Del club de lleure del CO GSIS BARCANOVA van participar-hi els equips de hoquei i petanca. Tots van assistir-hi molt motivats i contents. El més important es passar-ho bé. Els jocs són competició però també són activitats de lleure i socials, de convivència, i el més important, el reconeixement de les persones amb discapacitat intel•lectual. Per tant, una experiència inoblidable per tots i totes.


 9. 09 juliol 2018

  PUBLICACIÓ DIARI ARA

  El diari Ara, dissabte 7 de juliol, va publicar un article sobre GSIS fent referència als establiments i serveis de l’ Entitat. Creiem que es un article interessant per donar a conèixer i difondre la nostra tasca social.


 10. 18 maig 2018

  LA GRAN ESTRENA: AMICS SENSE FRONTERES

  Amics sense fronteres és el resultat de l ‘activitat de teatre que forma part de la Programació d’Activitats del nostre Centre Ocupacional de Barcelona.

  Amb l’objectiu que tots els nois i noies participessin es va crear un projecte des de zero tenint en compte les seves habilitats i així va néixer “Amics sense fronteres”.

  Amics sense fronteres és una representació teatral, on un grup d’amics, convida als espectadors a viatjar arreu del món amb visites a Marroc, Hawaii, Londres, New York o Kenia … entre altres països. Entre escenes es projecta un audiovisual que ens endinsa al següent país on viatgen.

  Els assajos setmanals i proves al teatre s’han fet durant dos anys aproximadament.Un cop preparada la funció, el gran dia de l’estrena va ser el 18 de maig de 2018, al teatre Casal de la Font d’en Fargues, a les cinc de la tarda. Tots estàvem molt nerviosos davant la gran assistència de públic, tant actors i actrius com l’equip tècnic. Si bé estàvem molt il·lusionats per mostrar el resultat del nostre treball.

  Finalment tot va anar molt bé, el públic es va entusiasmar, emocionar … mostrant-ho amb grans aplaudiments que van fer brillar als actors i a les actrius més que mai a l’escenari.