1. 23 de Febrer del 2018
  ara.cat

  Créixer en espais verds millora l’atenció i la memòria dels nens

  Un estudi d’ISGlobal mostra que té beneficis sobre el desenvolupament del cervell

  No és el mateix créixer envoltat d’espais verds que fer-ho entre edificis. Tampoc és el mateix per al desenvolupament del cervell. Els nens i les nenes que han cresuct en llars envoltades de més espais verds tendeixen a presentar més volums de matèria blanca i grisa en certes àrees del cervell. Aquestes diferències estan associades a efectes beneficiosos sobre la funció cognitiva. És a dir, tenen una millor memòria de treball i menys falta d’atenció.

  Així ho conclou un estudi realitzat per l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), centre impulsat per la Fundació Bancària La Caixa, en col·laboració amb l’Hospital del Mar i la Universitat de Califòrnia (UCLA). En la investigació, que ha sigut publicada per la revista ‘Environment Health Perspectives’, es van estudiar 253 escolars del projecte Breathe de Barcelona. Es va mesurar la seva exposició al llarg de la vida a espais verds a la zona residencial utilitzant imatges per satèl·lit de totes les adreces dels participants des del seu naixement fins al moment de l’estudi. L’anatomia del cervell es va examinar per mitjà d’imatges per ressonància magnètica tridimensional d’alta resolució. La memòria de treball i la manca d’atenció es van avaluar amb testos per ordinador.

  “Les nostres troballes suggereixen que l’exposició a espais verds de forma primerenca a la vida podria donar com a resultat canvis estructurals beneficiosos en el cervell”, assegura Payam Dadvand, investigador d’ISGlobal i autor principal de l’estudi, que és el primer que avalua l’associació entre l’exposició a llarg termini als espais verds i l’estructura del cervell.

  (més…)


 2. 13 de Decembre del 2017
  L’Informatiu de Santa Perpètua núm. 590

  Alumnat de jardineria de Barcanova farà pràctiques a espais verds de Santa Perpètua

  L’Ajuntament de Santa Perpètua i l’Escola Barcanova van signar el dimecres 13 de desembre un conveni de col·laboració que regula les pràctiques de l’alumnat de jardineria per aquest curs 2017-2018. Un total de deu estudiants realitzen aquesta formació al centre ubicat al Castell de Can Taió.

  Segons ha explicat la directora de Barcanova, Roser Ferré, per a l’alumnat del centre poder realitzar pràctiques a Santa Perpètua és molt important per a la seva formació. Aquestes pràctiques ja es venen realitzant curs rere curs.

  L’Escola Barcanova de Santa Perpètua compta en total amb 116 alumnes que realitzen formació relacionada amb l’hostaleria, la jardineria i de mosso de quadra.

  Font: L’Informatiu de Santa Perpètua núm. 590


 3. 14 de Juny del 2017
  Escola Barcanova

  PROJECTE SUPERA’T

  L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda agraeix la participació de l’Escola Barcanova en el Programa Supera’t Curs 2016-2017 en el marc de l’Aula Oberta.

  diploma-colaboracio-gsis


 4. 14 de Maig del 2017
  Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda

  CONVENI PER AFAVORIR L’INSERCIÓ LABORAL DELS NOSTRES ALUMNES

  SIS ha signat un conveni amb l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i la Fundació Mapfre per afavorir l’inserció laboral dels nostres alumnes.

  A l’acte de signatura d’aquest conveni van assistir l’alcaldessa de Santa Perpetua de Mogoda, Isabel García Ripoll, el Director de l’oficina de Granollers de Mapfre, Leoncio Arenas, i el President de GSIS, Xavier Ferré.

  + Mes informació


 5. 24 de Maig del 2016

  TALLER D’HÍPICA AULA OBERTA 2015-16

  Vídeo del “Taller d’Hípica i Mosso de Quadra” que els alumnes d’Aula Oberta dels Instituts Estela Ibèrica i Rovira Forns de Santa Perpètua de Mogoda han fet a les instal·lacios de GSIS Hípica Can Taió durant el curs

  2015-16.


 6. 29 de Març del 2016

  CASAL D’ESTIU 2016

  Des de l’Hípica de Can Taió ja tenim preparades totes les activitats per al casal d’estiu 2016.

  El casal està dirigit a nens i nenes d’entre 7 i 16 anys i en desenvoluparà en dues tandes, del 27 de juny al 29 de juliol i del 5 al 9 de setembre.

  Per a la realització de les inscripcions o per a més informació us podeu posar en contacte amb nosaltres de les següents maneres:

  • Per telèfon:

  93 574 35 90 – 676 387 862

  • Per correu electrònic:

  hipicacantaio.info@gsiscat.org

  • O bé acostant-vos a les nostres instal·lacions situades al Castell de Can Taió de Santa Perpètua de Mogoda.


 7. 29 de Març del 2016

  VISITA ESCOLES VERDES

  Des del 2002, l’escola Barcanova forma part de les Escoles Verdes de Catalunya. Any rere any, alguns dels membres de la nostra comunitat educativa, participen a les jornades formatives que, des d’escoles verdes s’ofereix per continuar avançant i evolucionant cap a una escola més sostenible i amb una reducció de residus favorable pel medi ambient.

  El passat dijous dia 10 de març, la jornada formativa, que s’acostuma a realitzar al CRP de Montcada, va tenir lloc a la nostra escola.

  Primerament, van poder visitar l’escola i veure les darreres novetats realitzades a la hípica, a la granja-escola que s’ha creat recentment i acabant al camp de compostatge o a la reinstauració de l’hort que hem engegat aquest curs i, posteriorment, acompanyat d’un bon berenar realitzat pels alumnes del PFI de cuina, van realitzar la part de formació pertinent per aquell dia, relacionada amb el projecte ambiental de centre sense oblidar que, aquest any, la formació gira entorn l’aigua i, sempre surten alguns recursos que beneficien treballar aquest aspecte amb els i les alumnes de tots els nivells del sistema educatiu. Va ser una jornada interessant i on tots els visitants van poder gaudir de les nostres instal·lacions i de l’ambient verd i acollidor que caracteritza la nostra escola.


 8. 29 de Març del 2016

  XERRADA INFORMATIVA A SANT JOAN DE DÉU

  El passat dijous dia 28 de gener, l’equip de tutors i la direcció de l’escola vam anar a la presentació de la publicació de Quadern Faros que es va portar a terme a l’auditori de l’Edifici Docent de l’Hospital Sant Joan de Déu.

  Es presentava un informe d’investigació que portava per títol: “Adolescentes con trastornos de comportamiento: ¿Cómo podemos detectarlos? ¿Qué se debe hacer?” i es basava en un estudi realitzat de forma transversal als diferents membres de la comunitat educativa i, en general, als diversos sectors que treballen amb els adolescents, per tal de valorar quines són les causes dels trastorns del comportament dels nostres joves d’avui en dia, així com els indicis per a la seva detecció precoç i eficaç.

  Així doncs, la xerrada va començar amb la ponència de J. Ll. Matalí, el qual va introduir el tema i va profunditzar en com s’havia portat a terme l’estudi, fent una valoració de cada un dels passos que van realitzar i les principals conclusions que en van extreure.
  Posteriorment, va parlar la pediatra C. Valls, que va explicar la visió més mèdica sobre el tema i, finalment, la docent F. Martí, que ens va donar la seva visió del tema que s’estava abordant en relació a l’escola i quines pràctiques o idees cal tenir en compte per a poder afrontar aquestes problemàtiques d’aprenentatge i trastorns de comportament, que dia rere dia ens trobem als centres educatius de tot el territori.

  Així doncs, és molt interessant treballar i investigar entorn aquests aspectes que tant ens afecten i que poden ajudar a trobar resposta pel tractament professional amb aquests alumnes sense oblidar que l’abordatge d’aquests temes s’ha de fer amb el recolzament dels pares i família i, sempre, amb un abordatge multidisciplinar on psicòleg, professionals de la salut mental, docents i família, sense excloure el propi adolescent, coneguin la proposta de treball i treballin sota uns mateixos paràmetres i visió, per tal de que els resultats obtinguts siguin significatius i adequats al que s’espera.


 9. 21 de Març del 2016

  JORNADA DE PORTES OBERTES

  El pròxim 15 d’abril a les 12 del matí l’Escola Barcanova realitzarà una jornada de portes obertes. La jornada té com a finalitat donar a conèixer els Programes de Formació i Inserció que L’Escola Barcanova ofereix:

  • PFI d’activitats agropecuàries. Mosso de quadra
  • PFI d’auxiliar de cuina i serveis de restauració

 10. 21 de Març del 2016

  OBERTURA DEL PERÍODE D’INSCRIPCIONS PER A L’ESO

  A partir del 30 de març i fins al 7 d’abril estarà obert el període d’inscripcions per als estudis d’ESO de l’Escola Barcanova.

  Per a més informació podeu enviar un correu electrònic a escolabarcanova@xtec.cat, trucar al telèfon 93 574 35 90 (de dilluns a divendres de 8 a 15 h) o adreçar-vos a les nostres oficines (Castell de Can Taió. Camí de Can Gomis, s/n 08130 Santa Perpètua de Mogoda).