29 març 2016

XERRADA INFORMATIVA A SANT JOAN DE DÉU

El passat dijous dia 28 de gener, l’equip de tutors i la direcció de l’escola vam anar a la presentació de la publicació de Quadern Faros que es va portar a terme a l’auditori de l’Edifici Docent de l’Hospital Sant Joan de Déu.

Es presentava un informe d’investigació que portava per títol: “Adolescentes con trastornos de comportamiento: ¿Cómo podemos detectarlos? ¿Qué se debe hacer?” i es basava en un estudi realitzat de forma transversal als diferents membres de la comunitat educativa i, en general, als diversos sectors que treballen amb els adolescents, per tal de valorar quines són les causes dels trastorns del comportament dels nostres joves d’avui en dia, així com els indicis per a la seva detecció precoç i eficaç.

Així doncs, la xerrada va començar amb la ponència de J. Ll. Matalí, el qual va introduir el tema i va profunditzar en com s’havia portat a terme l’estudi, fent una valoració de cada un dels passos que van realitzar i les principals conclusions que en van extreure.
Posteriorment, va parlar la pediatra C. Valls, que va explicar la visió més mèdica sobre el tema i, finalment, la docent F. Martí, que ens va donar la seva visió del tema que s’estava abordant en relació a l’escola i quines pràctiques o idees cal tenir en compte per a poder afrontar aquestes problemàtiques d’aprenentatge i trastorns de comportament, que dia rere dia ens trobem als centres educatius de tot el territori.

Així doncs, és molt interessant treballar i investigar entorn aquests aspectes que tant ens afecten i que poden ajudar a trobar resposta pel tractament professional amb aquests alumnes sense oblidar que l’abordatge d’aquests temes s’ha de fer amb el recolzament dels pares i família i, sempre, amb un abordatge multidisciplinar on psicòleg, professionals de la salut mental, docents i família, sense excloure el propi adolescent, coneguin la proposta de treball i treballin sota uns mateixos paràmetres i visió, per tal de que els resultats obtinguts siguin significatius i adequats al que s’espera.